فرم ها و دستور العمل پزشکان
دسامبر 13, 2019
کاهش خطر نواقص مادرزادی
دسامبر 17, 2019

تغذیه در دوره بارداری

تغذیه در دوره ی بارداری

گروه های اصلی غذایی کدام هستند؟
غلات =  نان، ماکارونی، حبوبات و ذرت، جوی دو سر  همه از غلات هستند.
غذاهای پروتئینی =  غذاهای پروتئینی شامل انواع گوشت قرمز، گوشت مرغ، غذاهای دریایی، تخم مرغ، نخود و لوبیا، محصولات سویای فرآوری شده، آجبل و انواع دانه ها باشند.
سبزیجات = سبزیجات میتواند به صورت عرقیجات صددرصد گیاهی، خام یا پخته، منجمد، کنسرو باشند
میوه ها =  میوه ها می توانند آبمیوه های صددرصد طبیعی ، میوه تازه، کنسروی، یخ زده یا خشک شده باشند.
لبنیات = شیر، انواع پنیر، ماست، بستنی، جز گروه لبنیات هستند .

{slider روغن و چربی ها در رژیم غذایی زنان باردار}

روغن و چربی ها در رژیم غذایی زنان باردار :

اگرچه روغن و چربی ها یک گروه غذایی نیستند، ولی جز موادغذایی مهمی را محسوب میشوند. انرژی توسط چربی های غذایی در دوره ی بارداری تولید می شود و به ساخت اندام های جنین و جفت کمک می کنند. در دوره بارداری بهتر است روغن های غذایی و چربی ها باید دارای منشأ گیاهی باشند و چربی های جامد و چربی های دارای منشأ حیوانی باید محدود شوند.

{slider اهمیت ویتامین ها و مواد غذایی در رژیم غذایی زنان باردار}

اهمیت ویتامین ها و مواد غذایی در رژیم غذایی زنان باردار :

در عملکرد بدن مواد معدنی و ویتامین ها نقش مهمی ایفا می کنند. زنان باردار نسبت به زنان غیرباردار نیاز بیشتری به اسید فولیک و آهن دارند.

{slider مقادیر اضافی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز در دوره ی بارداری}

مقادیر اضافی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز در دوره ی بارداری :

یک رژیم غذایی مناسب باید تمام ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز شما را در دوره ی بارداری تأمین نماید همچنین مصرف مکمل ویتامین می تواند تضمین کند که این مقادیر اضافی ویتامین ها و مواد معدنی توسط زنان باردار دریافت شد.

{slider اسیدفولیک چیست و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟}

اسیدفولیک چیست و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟

یکی از ویتامین های گروه B است که برای زنان باردار اهمیت دارد. اسید فولیک که به عنوان فولات نیز شناخته می شود، قبل از بارداری و در دوره ی بارداری شما روزانه به 400 میکروگرم اسید فولیک نیاز دارید تا از یک نقص شدید مادرزادی در مغز و طناب عصبی نوزاد، به نام نقص لوله ی عصبی، جلوگیری کنید. دستورالعمل های رژیمی جدید پیشنهاد می کنند که زنان باردار روزانه حداقل 600 میکروگرم اسید فولیک از غذاهای مختلف دریافت کنند. البته دشوار است تا این مقدار از اسید فولیک را فقط از غذاها دریافت کنیم. به همین علت، تمام زنان باردار و تمام زنانی که قصد حاملگی دارند، باید روزانه مکمل های ویتامین اسید فولیک مصرف کنند.

{slider اهمیت آهن در دوره ی بارداری و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟}

اهمیت آهن در دوره ی بارداری و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟

آهن توسط بدن برای تولید هموگلوبین در سلول های قرمز استفاده می شود که اکسیژن را به اندام ها و بافت-های مختلف حمل می کند. در دوره ی بارداری، نیاز به آهن اضافی، تقریباً دو برابر مقدار مورد نیاز برای یک زن غیر حامله، دارید. این آهن اضافی به بدن شما کمک می کند تا اکسیژن لازم برای جنین را تأمین نماید. دوز روزانه ی پیشنهادی آهن در دوره ی بارداری 27 میلی گرم است که در اغلب مکمل های ویتامین قبل تولد یافت می گردد. شما همچنین می توانید غذاهای غنی از آهن نظیر گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، لوبیا و نخود خشک شده، حبوبات غنی از آهن، و شربت آلو مصرف کنید. همچنین جذب آهن زمانی بهتر صورت می گیرد که همراه غذاهای غنی از آهن، غذاهای غنی از ویتامین C، نظیر مرکبات و گوجه فرنگی مصرف کنید.

{slider اهمیت کلسیم در دوره ی بارداری  و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟}

اهمیت کلسیم در دوره ی بارداری  و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟

کلسیم برای تولید استخوان ها و دندان در بدن استفاده می شود. تمام زنان، ازجمله زنان باردار، 19 سال و یا بزرگتر باید روزانه 1000 mg کلسیم مصرف کنند، و آن هایی که بین 18-14 سال سن دارند، به 1300 mg کلسیم روزانه نیاز دارند. شیر و دیگر محصولات لبنی، نظیر پینر و ماست، بهترین منبع کلسیم هستند. اگر شما با هضم شیر و محصولات لبنی مشکل دارید، باید کلسیم را از راه های دیگر، نظیر بروکلی، سبزیجات برگ دار و تیره، ماهی ساردین یا مکمل های کلسیم تأمین نمایید.

{slider اهمیت ویتامین D در دوره ی بارداری و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟}

اهمیت ویتامین D در دوره ی بارداری و مقدار مصرف روزانه چقدر است؟

ویتامین D همراه با کلسیم برای رشد و نمو استخوان ها و دندان نوزاد لازم است. همچین در سلامت پوست و بینایی نقش دارد. تمام زنان، ازجمله زنان باردار، به 600 واحد بین المللی ویتامین D در روز نیاز دارند. منابع غنی و مناسب، شیر غنی شده با ویتامین D و روغن برخی ماهی ها نظیر سالمون است. قرارگیری در معرض نور خورشید نیز مواد شیمیایی پوست را به ویتامین D تبدیل می کند.

{slider میزان اضافه وزن در دوره ی بارداری }

میزان اضافه وزن در دوره ی بارداری

مقدار وزنی که پیشنهاد می گردد، براساس میزان سلامتی شما و شاخص وزن بدن، قبل از بارداری است. اگر شما دارای وزن طبیعی قبل از بارداری هستید، شما لازم است تا بین 11 تا 16 کیلوگرم در دوران بارداری زیاد شود. اگر شما قبل از بارداری لاغر باشید، لازم است تا وزن بیشتری کسب کنید و اگر قبل از بارداری اضافه وزن دارید، به افزایش وزن کمتری نیاز دارید.

{slider تأثیر اضافه وزن و چاقی بر دوره ی بارداری }

تأثیر اضافه وزن و چاقی بر دوره ی بارداری :

زنان چاق در معرض افزایش خطر چند مشکل در هنگام بارداری هستند. این مشکلات شامل دیابت بارداری، فشار خون بالا، پره اکلامپسی، زایمان زودرس، و نیاز به سزارین است. نوزاد مادران چاق نیز در معرض خطر بالاتری از برخی مشکلات نظیر نواقض مادرزادی، ماکروزمی با آسیب احتمال در هنگام تولد، و چاقی نوزادی هستند.

{slider تأثیر خوردن قهوه بر دوره ی بارداری}

تأثیر خوردن قهوه بر دوره ی بارداری :

اگرچه مطالعات فراوانی بر روی ارتباط کافئین و افزایش خطر سقط انجام گرفته است، نتایج قطعی نیستند. اکثر کارشناسان عقیده دارند که مصرف کمتر از 200 میلیگرم کافئین در روز (یک فنجان 350 میلی لیتری قهوه) در دوره ی بارداری بی خطر است.

{slider اهمیت رژیم غذایی در دوره ی بارداری}

اهمیت رژیم غذایی در دوره ی بارداری :

اسیدهای چرب امگا-3 نوعی چربی است که به طور طبیعی در بسیاری از ماهی ها یافت می شود. این اسیدهای چرب به نظر می رسد که فاکتورهای مهمی در نمو مغز نوزاد هم قبل و هم بعد تولد است. برای دریافت بیشترین مزایای اسیدهای چرب امگا-3، مادران باید در هنگام شیردهی و بارداری  حداقل 2 بار در هفته ماهی یا صدف مصرف کنند.

{slider اهمیت مصرف ماهی در دوره ی بارداری}

اهمیت مصرف ماهی در دوره ی بارداری :

برخی از انواع ماهی دارای سطوح بالاتری از یک فلز به نام جیوه هستند. جیوه با برخی نواقض مادرزادی ارتباط دارد. برای محدود کردن قرارگیری در معرض جیوه در زیر یک دستورالعمل ساده آمده است. غذاهای دریایی نظیر گربه ماهی، سالمون، میگو مصرف کنید و از مصرف اره ماهی، کوسه و شاه ماهی خودداری کنید. مصرف ماهی تن سفید را به 170 گرم در هفته محدود کنید. همچنین باید توصیه ها برای ماهیگیری در آب-های محلی را مورد توجه قرار دهید.  

{slider مسمومیت غذایی دوره ی بارداری}

مسمومیت غذایی دوره ی بارداری :

مسمومیت غذایی در دوران بارداری می تواند هم برای مادر و هم نوزاد مسائلی را ایجاد کند. استفراغ و اسهال می تواند باعث از دست دادن بیش از حد آب و اختلال در تعادل شیمیایی بدن مادر گردد. برای جلوگیری از مسمومی غذایی از این دستورالعمل های عمومی استفاده نمایید:

  • آشپزخانه را تمیز نگه دارید. دست ها، چاقوها، و صفحات برش را پس از کار و آماده سازی غذاهای نپخته بشویید.
  • مواد غذایی را بشویید. تمام محصولات خام را قبل از خوردن، پوست کندن و پختن بشورید.
  • از خوردن گوشت، تخم مرغ و غذاهای دریایی خام خودداری کنید. سوشی با ماهی خام را نخورید (سوشی پخته بی خطر است). مواد غذایی مانند گوشت گاو و مرغ باید در یک دمای داخلی مناسب پخته شوند.

{slider لیستریوزیس چیست و تاثیر آن بر دوره ی بارداری}

لیستریوزیس چیست و تاثیر آن بر دوره ی بارداری :

لیستروزیس یک نوع بیماری ناشی از آلودگی غذاست که توسط باکتری ایجاد می گردد. زنان باردار نسبت به جمعیت عادی 13 برابر بیشتر محتمل است که به این بیماری مبتلا گردند. لیستروزیس می تواند باعث علائم خفیف شبه سرماخوردگی نظیر تب، درد عضله و اسهال گردد، ولی همچنین ممکن است که هیچ علامتی نداشته باشد. لیستروزیس می تواند باعث سقط جنین، مرده زایی و تولد نارس گردد. آنتی بیوتیک ها می توانند برای درمان عفونت و حفظ جنین به کار روند. برای جلوگیری از لیستروزیس از خوردن غذاهای زیر اجتناب کنید.  

شیر غیر پاستوریزه و غذاهای ساخته شده از آن

  • گوشت و مغز یخ زده
  • هات داگ، گوشت ناهاری و سرد تا زمانی که گرم یا قبل خوردن بخارپز نشده اند.
  • گوشت، تخم مرغ و غذاهای دریایی خام
  • غذاهای دریایی دودی یخچالی

{/sliders}