همه مادران دوست دارند در مورد نحوه شیر دادن و موارد دیگر اطلاعاتی داشته باشند. شیر مادر بهترین غذایی است که برای نوزاد وجود دارد و نوزاد را از ابتلا به بیماری های گوناگون مصون نگه می دارد. شیر مادر علاوه بر این که حاوی تمام ویتامین ها و مواد غذایی لازم برای نوزاد در 6 ماه اول زندگی است حاوی مواد ضد بیماری هم هست که همین سلامت را برای فرزندان به ارمغان می آورد.
{slider مزیت های تغذیه با شیر مادر برای نوزاد}
مزایای کوتاهمدت و بلندمدتی در صورت شیردهی برای مادران مبتلا به دیابت وجود دارد. مثلاً شیردهی ممکن است به شما کمک کند سریعتر از دیابت بارداری بهبود پیدا کنید و احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را در شما کاهش میدهد، زیرا هورمونهایی که بدنتان هنگام شیردهی تولید میکند، میتواند به تعادل سطح قند خون کمک کند.
{slider فواید شیردهی برای مادر}
{slider مدت زمان شیردهی برای تغذیه نوزاد}
اشتها و تمایل به شیرخوردن در شیرخواران در ۶ ماه اول تولد متفاوت است،بهتر است که تغذیه نوزاد با شیر مادر حداقل به مدت شش ماه ادامه یابد. تغذیه نوزاد از شیر مادر می تواند تا بیش از یکسالگی و تا زمانی ادامه یابد که مادر و نوزاد تمایل داشته باشند.
{slider کمک کردن به نوزاد برای خوردن شیر مادر}
به صورت غریزی نوزادان تازه متولد شده نیاز به شیر مادر دارند. یک نوزاد سالم معمولاً قادر است تا در اولین ساعات پس از تولد، از شیر مادر بدون هیچ کمک خاصی تغذیه نماید. اگر ممکن باشد بلافاصله پس از تولد، نوزاد باید در تماس مستقیم پوست به پوست با مادر قرار بگیرد. در یافتن یک موقعیت مناسب شیردهی پرستار میتواند به مادر کمک کند
{slider کمک به نوزاد در گرفتن پستان مادر}
برای آغاز شیردهی، نوزاد لازم است تا به سینه مادر بچسبد یا آنرا بگیرد. پستان خود را با دست بگیرید و لب پایینی نوزاد را با نوک پستان تماس دهید. این عمل، واکنش مکیدن نوزاد را تحریک میکند.یک حرکت غریزی طبیعی نوزاد باز کردن دهان و مکیدن نوک پستان است. نوزاد دهان خود را به میزان زیاد باز خواهد کرد (شبیه خمیازه کشیدن). نوزاد را به طرف خود بکشید تا نوک پستان به سمت سقف دهان نوزاد باشد. به یاد داشته باشید که نوزاد را به سمت سینه بکشید، نه اینکه سینه خود را به سمت نوزاد بیاورید.
نوزاد باید تمام پستان شما و مقداری از هاله پستان را در دهان خود قرار دهد. بینی نوزاد باید پستان شما را لمس کند. لبهای نوزاد نیز باید به پستان حلقه خورده باشد و مکیدن نوزاد باید آرام و یکنواخت باشد. شما باید بلعیدن نوزاد را بشنوید و البته ممکن است کمی احساس ناراحتی نمایید. اگر نوزاد پستان را درست نگرفته باشد، دوباره شروع کنید. برای قطع مکیدن، یک انگشت تمیز را بین پستان خود و لثه نوزاد قرار دهید. هرگاه احساس یک صدای ترکیدن آرام کنید.
{slider تغییر پستان هنگام شیردهی به نوزاد :}
وقتی که نوزاد یک پستان را خالی کرد، پستان دیگر پیشنهاد میگردد. اگر نوزاد به شیر خوردن ادامه نداد، نگران نشوید. نوزاد از هر دو پستان در یک زمان شیردهی استفاده نمیکند و در بار بعدی شیردهی باید پستان دیگر ابتدا به نوزاد داده شود.
{slider مدت زمان هر بار شیردهی}
اغلب نوزادان از یک پستان 15-10 دقیقه تغذیه مینمایند، ولی شیر خوردن برخی نیز بیشتر طول میکشد. نوزادی که به مدت طولانی شیر میخورد، به عنوان مثال 30 دقیقه از هر طرف، ممکن است در گرفتن شیر کافی مشکل داشته باشد و به مدت زمان بیشتری برای این کار نیاز دارد.
{slider زمان و نشانه های گرسنه بودن نوزاد}
سخت ترین قسمت مراقبت از بچه این است که بفهمید آن ها چه می خواهند. این که ندانید به چه دلیل گریه می کنند بسیار ناراحت کننده است. اگر آن ها می توانستند بگویند چه اتفاقی برایشان افتاده حل آن برای پدر و مادر بسیار آسان تر خواهد بود.
{slider از خواب بیدار کردن نوزاد برای شیردهی}
برای چند هفته اولیه به مادرها توصیه می شود که فرزندان خود را برای شیردهی حداقل هر دو سه ساعت یکبار از خواب بیدار کنند. این فاصله از شروع اولین شیردهی تا آغاز تغذیه مجدد حساب می شود. در شبانه روز هیچ تفاوتی نمیکند اگر کودک شما می تواند شب ها قدری طولانی تر بخوابد هیچ اشکالی ندارد، می توانید در این فاصله به او شیر ندهید.
{slider فواصل زمانی برای هر بار شیر خوردن نوزاد }
بیشتر نوزادان باید 8 تا 12 بار در یک شبانه روز از شیر مادر تغذیه کنند. این روند باید از دو سه روزگی کودک شروع شود و تا 3-6 ماهگی نیز ادامه پیدا داشته باشد. شیر دهی به نوزاد را نباید بر اساس فاصله های زمانی معین و از روی ساعت تنظیم کنید.
فاصله زمانی بین وعده های غذایی و مدت زمانی که کودک از شیر مادر استفاده میکند، در نوزادان مختلف متفاوت است. هر دفعه شیردهی می تواند در حدود 10 تا 45 دقیقه با دفعه بعدی فاصله داشته باشد.
{slider نشانه های سیر بودن نوزاد}
بستن لب ها، برگرداندن سر از منبع غذا، متوقف کردن مک زدن، به خواب رفتن، آرام شدن، دور شدن از سینه یا غذا. نوزاد بزرگ تر از چهار ماه به اطراف نگاه می کند و حواسش پرت می شود.
بهتر است نشانه های گرسنگی نوزاد را بشناسید و در زمان مناسب به او شیر بدهید. شناخت زمان سیری نیز مهم است. اگر به نشانه های سیری و گرسنگی نوزاد توجه نکنید، نوزاد نیز گیج می شود.
{slider زمان استفاده از پستانک برای نوزاد}
تا زمانی که نوزاد به سینه میچسبد، پیشنهاد میشود که به جز چند مورد استفاده از پستانک محدود باشد. ممکن است به نوزاد فقط تا تسکین درد پستانک بدهید. پس از 4 هفته، هنگامی که نوزاد شما به خوبی تغذیه شد، شما میتوانید در هرموقع از پستانک استفاده کنید. پستانک در هنگام خواب ممکن است خطر SIDS را کاهش دهد.
{slider مشکلات در هنگام شیردهی}
امکان دارد شما در روزها و هفته های ابتدایی شیردهی با مشکلات کمی روبرو شوید و این طبیعی است. اگر هریک از مشکلات زیر ادامه پیدا کرد، به پزشک خود مراجعه کنید یا اینکه بخواهید با یک متخصص شیردهی ملاقات نمایید:
اندکی درد در آغاز شیردهی عادی است. درد یا سوزش نوک پستان که بیش از یک هفته ادامه یابد و بهبود نیابد، معمولاً طبیعی نیست. درد نوک پستان شاید به علت این باشد که نوزاد مقدار کافی از پستان را به دهان نگیرد و به جای آن بیشتر نوک پستان را بمکد. مطمئن شوید که دهان نوزاد کامل باز شود و تا حد ممکن هاله قهوهای پستان را در دهان خود بگیرد. استفاده از مقدار کمی شیر در نوک پستان ممکن است فرآیند بهبود را تسریع بخشد.
هنگامی که سینههای شما پر از شیر باشد، پر بودن، سختی و حساس بودن آن قابل احساس است. تا وقتی بدن شما مقدار شیر موردنیاز نوزاد را محاسبه کند، این مشکل باید یک هفته یا بیشتر برطرف گردد. برای برطرف شدن درد پستان، شیردهی بهترین راه است و سینهها را خالی میکند. قبل از شیردهی، شما میتوانی کمی سینه ها را ماساژ دهید یا کمی شیر را با دستانتان بدوشید تا سینهها ملایم شوند. در بین زمانهای شیردهی از یک دوش گرم استفاده کنید تا ناراحتی تان بهبود یابد.
اگر مجرا با شیر استفاده نشده بسته است، یک غدهی سخت در سینه شکل خواهد گرفت. برای پاک کردن انسداد و شیردهی دوباره، سعی کنید که شیردهی طولانی مدت و با سینه مسدود شده باشد. با استفاده از دوش آب گرم، و یا کیسه آب گرم آنرا گرم کنید.
اگر یک مجرای مسدود خالی نگردد، ممکن است منجر به عفونت ورم پستان گردد. ورم پستان میتواند باعث علائم شبه آنفلونزایی نظیر تب، درد و خستگی گردد. سینهی شما همچنین متورم و دردناک خواهد شد و ممکن است هنگام لمس داغ باشد. اگر شما این علائم را داشته باشید، به پزشک خود مراجعه نمایید. برای شما ممکن است آنتی بیوتیک تجویز گردد تا عفونت برطرف شود. شاید شما بتوانید به شیردهی در زمان استفاده از دارو ادامه دهید.
{slider بهترین تغذیه و شیردهی برای نوزاد}
{slider توصیه های برای شیردهی بعد از تولد نوزاد}
روشهای مبتنی بر پروژستین، شامل قرص، کاشت، و تزریق میتواند بلافاصله پس از تولد نوزاد و قبل از مرخصی مادر از بیمارستان آغاز گردد. روشهایی که حاوی استروژن هستند نباید در اولین ماه شیردهی استفاده شوند. استروژن ممکن است شیر شما را کم کند. همینکه شیردهی تثبیت گردید، روشهای شامل استروژن میتوانند استفاده شوند.
{/sliders}