داشتن اطلاعات در مورد آمادگی آزمایش بسیار مفید و لازم است و رعایت نكاتی فبل از انجام بیشتر آزمایش ها ضروری است كه اگر به خوبی به انها توجه شود موجب رسیدن به نتایج درست آزمایشگاهی می شوند . مسئله ناشتایی پرسشی است كه پیش از دیگر سئوالات از سوی بیماران مطرح می شود. پس لازم است معنای دقیق ناشتا بودن را بدانید .
معمولا زمان ناشتایی 12 ساعت قبل از انجام آزمایش می باشد و در طول این زمان غذا نخورید، مایعات ننوشید ( طبق رژیم عادتی هر شخص خوردن آب اشكالی ندارد )، نباید آدامس بجوید، از شكلات های مختلف، مینت ( تركیبات نعناع دار ) . شربت های سینه یا قرص های نرم كننده گلو استفاده نکنید.
باید داروهایی را كه پزشك اجازه قطع مصرف آنها را صادر نكرده ، مثل گذشته مصرف نمایید البته بهتر است آزمایشگاه را از مصرف آنها آگاه كنید. اشکالی ندارد طی 12 ساعت قبل از آزمایش دندان های تان را مسواك كنید .
همچنین آگاه بودن آزمایشگاه از سوابق دارویی و بیماری شما بسیار مهم و مفید است و در صورتی كه بیماری خاصی دارید یا داروی بخصوصی مصرف می كنید حتما آزمایشگاه را مطلع سازید .
مرحله قبل از انجام آزمایش،انجام آزمایش و بعد از انجام آزمایش، 3 مرحله ای است که خطاهای آزمایشگاهی اتفاق می افتد.خطاها مربوط به مرحله قبل از انجام آزمایش شایعترین می باشد مانند شرایط آماده سازی بیمار،نگهداری و انتقال نمونه و …… آزمایشگاه تشخیص طبی و تخصصی پیوند راهنماهای مختلفی برای پیشگیری از این گونه خطاها، را برای مراجعین تهیه نموده که حضورتان ارائه می گردد. رعایت شرایط ذکر شده در این راهنما در اخذ نتایج صحیح و مقایسه آن با مقادیرطبیعی به منظور تشخیص و درمان مناسب توسط پزشکان محترم مفید می باشد.
رعایت شرایط ناشتایی برای انجام برخی از آزمایشها مانند تست تحمل گلوکز، آزمایش قند خون ناشتا، انسولین، تری گلیسرید، آنزیم آلکالن فسفاتاز، هورمون رشد، ویتامین B12 و ویتامین D، کلسیم، آهن (Fe)، بعضی از آزمایشهای دیگر الزامی می باشد، چون خوردن غذا می تواند منجر به تغییر در مقادیر آزمایشهای فوق گردد.
اگر پزشک شما یا همکار ما در آزمایشگاه بهبد از شما بخواهند که در وضعیت ناشتا برای انجام آزمایش مراجعه نمایید، لطفاً موارد زیر را رعایت کنید: