یک نقص مادرزادی عارضه ای است که در هنگام تولد وجود دارد و ظاهر یا عملکرد بدن نوزاد و یا مادر را تحت تأثیر قرار می دهد. برخی از نواقص مادرزادی بلافاصله پس از تولد نوزاد نظیر پای کوتاه و کج یا انگشت های اضافی دست و پا رؤیت میشود، معمولابرای کشف نواقص دیگری نظیر نواقص قلبی یا ناشنوایی تست های اختصاصی نیاز باشد. برخی از نواقص مادری تا سال ها بعد بروز نمی کنند.
{slider دلایل نواقص مادرزادی}
دلایل بسیاری از نقص های مادرزادی ناشناخته است اما برخی نواقص مادرزادی توسط ژن هایی رخ می دهند که از والدین به نوزاد قابل انتقال هستند. نواقص دیگر ناشی از اختلالات کروموزمی هستند. تعداد کمی از نواقص مادرزادی به علت قرارگیری در معرض برخی داروهای خاص، مواد شیمیایی و عفونت ها در دوره ی بارداری ایجاد می شوند.
{slider اقدامات لازم برای کاهش خطر تولد نوزادی با نواقص خاص مادرزادی}
{slider دلیل مراجعه به پزشک قبل از بارداری}
تعیین جدول زمانی برای ملاقات با پزشک قبل از بارداری، فکر خوبی است. در این جلسات توصیه هایی در مورد رژیم غذایی و ورزش از پزشک خود دریافت می کنید و شما می توانید درباره ی هر عامل افزایش دهنده ی خطر نقص مادرزادی بحث نمایید. اگر شما یک عارضه ی پزشکی داشته باشید، می توانید در مورد هرگونه درمان موردنیاز در قبل و در دوره ی بارداری صحبت کنید.
{slider عواملی که باعث افزایش خطر داشتن نوزادی با نقص مادرزادی میشود}
افزایش خطر تولد نوزادی با نقص مادرزادی با شرایط زیر
{slider اهمیت مصرف مولتی ویتامین قبل و در حین بارداری}
مکمل های ویتامین پیش از تولد دارای مقادیر پیشنهادی از ویتامین ها و موادی، نظیر ویتامین A، C و D، اسید فولیک و آهن است که شما در دوره ی بارداری نیاز خواهید داشت. مصرف روزانه ی 400 میکرو گرم اسید فولیک حداقل یک ماه قبل از بارداری و در دوره ی بارداری به جلوگیری از اختلالات مهم مادرزادی در مغز و نخاع نوزاد نظیر نواقص لوله ی عصبی جلوگیری می کند. اغلب ترکیبات مکمل مولتی ویتامین زنان در قبل از تولد دارای 800-600 میکروگرم اسید فولیک است.
{slider اطلاعاتی لازم درباره ی مصرف داروها در دوره ی بارداری}
تعداد کمی از داروها با نقص های مادرزادی ارتباط دارند. شما باید به هر کسی که دارو را برای شما تجویز می کند، در مورد بارداری یا احتمال آن اطلاع دهید که شامل پزشکانی هستند که شما را برای مسائل غیربارداری ویزیت می کنند، روانپزشک، و دندانپزشک هستند. همچنین، با پزشک خود در ارتباط با مصرف هرگونه داروی بدون نسخه، نظیر مسکن های درد، ضد یبوست، داروهای حساسیت و سرماخوردگی، ویتامین ها، داروهای گیاهی و داروهای پوستی مشورت کنید.
{slider تاثیر چاقی بر بارداری}
زنان چاق (زنانی که دارای شاخص جرم بدنی BMI 30 یا بالاتر هستند) نسبت به زنان دارای وزن طبیعی در زمان بارداری در معرض خطر بیشتری برای تولد نوزادانی با نواقص مادرزادی هستند. رایج ترین نواقص مادرزادی مرتبط با چاقی، نواقص لوله ی عصبی، اختلالات قلبی و کام شکاف دار هستند. اگر شما قصد بارداری دارید، بهترین راه برای جلوگیری از این مسائل ناشی از چاقی، رسیدن به وزن طبیعی قبل از باردار شدن است.
{slider اهمیت گفتگو با پزشک در رابطه با عوارض مصرف داروهای خاص قبل از بارداری}
بعضی عارضه های بالینی، نظیر فشار خون بالا، دیابت و اختلالات صرع ممکن است خطر تولد نوزادی با برخی نواقص مادرزادی را افزایش دهد. اگر شما دارای یک عارضه ی بالینی هستید، با پزشک خود در ارتباط با هرگونه تغییر مورد نیاز در رژیم غذایی، دارو یا دیگر موضوعاتی صحبت کنید که بیماری را قبل از بارداری شما قابل کنترل می کند.
{slider آسیب و ضرر مصرف الکل در دوره ی بارداری}
یک علت مهم در ایجاد نواقص مادرزادی مصرف الکل در دوره ی بارداری است. “طیف اختلالات جنینی وابسته به الکل” عبارتی است که به منظور توصیف اثرات متفاوتی استفاده می شود که نوشیدن بر جنین در زنان باردار دارد. این اثرات ممکن است شامل ناتوانی های فیزیکی، رفتاری و یادگیری باشد که گاهی تا آخر عمر ادامه می یابد. یکی از شدیدترین اثرات مصرف الکل در دوران بارداری سندرورم جنین الکلی است.
{slider تأثیر داروهای مخدر بر زنان بارداری}
استفاده از مواد مخدر (نظیر هروئین، کوکائین، متامفتامین، و ماری جوآنا) و تجویز داروهای مورد استفاده با اهداف غیردارویی (نظیر اکسی کدون) می تواند به نوزاد آسیب بزند. برخی از این داروها منجر به مشکلات رشد در کودک می گردد. برخی دیگر ممکن است باعث مشکلات یادگیری، رفتاری و احساسی بلند مدت شود. بسیاری از داروها خطر تولد زودرس و برخی مشکلات شدید دیگر را افزایش می دهند. شما باید در دوره ی بارداری، از مصرف تمام این داروها خودداری کنید.
{slider خطر عفونت ها مختلف در دوره ی بارداری}
{slider عوامل خطرزای نقص مادرزادی}
این اقدامات احتیاطی برای تمام زنان باردار توصیه می گردد
{/sliders}